17 Aralık 2015 Perşembe

Planın Programın Hazır: 2016 Ajanda Seçenekleri


Yeni yıl yaklaşırken planlı, programlı yaşayan, "Ay ben yarın ne yapacaktım?", "Toplantı saat kaçtaydı?" , "Pera'daki sergi ne zaman bitiyordu?" gibi soruları düşünmek yerine hoop ajandasına bakıp rahat nefes alanların en çok sevdikleri aktivitelerden biri de tabii ki ajanda seçmek! Büyük, küçük, düz sayfalı, kareli, çizgili, her güne bir mottolu, özel tasarım ya da harika desenlere sahip ajandalar arasından seçim yapmak çok zor. İşinizi azıcık kolaylaştırıp bu yıl gözüme kestirdiğim ve en çok beğendiğim 5 ajandayı sizinle paylaşıyorum. İçlerinden birini seçiverin bence.


1- Kedili Ajanda 2016 - Mektuplar ve Pullar
Kırmızı Kedi'nin bir gelenek haline getirdiği Kedili Ajanda, tasarım itibariyle bana Metis'in her yıl çıkardığı ajandaları hatırlatıyor. 10x15 gibi küçük, hemen çantaya atılacak bir ebata sahip olması nedeniyle tercih edilebilir. İçerisindeki küçük notlar, çizimler de çok sevimli. Bir bakın derim. 

Etiket Fiyatı: 7,5 TL


2 - Sinek Sekiz Ajanda
Sinek Sekiz yayınevinin hazırladığı ajandada her güne bir sayfa ayrılmış. Çizgili sayfaların hemen altındaki sabah, öğle ve akşam bölümleri günün belirli saatlerindeki işlerinizi not almanız için ideal. Üstelik çok da dayanıklı olan ajandayı yıl boyunca kırıp bükseniz de hep aynı formda kalacakmış. 
Not: Bu ajandayı alırken kararsız kalıyorsunuz çok hoş kitaplar basan yayınevinin bu ajandanın 2015 serisinden kazandığı paraları kitap basmak için kullandığını söylemeyi de isterim. Gelişmeye ve büyümeye çalışan bir yayınevine hep destek, tam destek olmak gerek. 

Etiket Fiyatı: 15 TL


3 - Moleskine 2016 Peanuts Günlük Ajanda
Eğer paraya kıyıp hem güzel bir tasarıma sahip hem de kaliteli bir ajanda satın almak istiyorsanız bu ajanda tam size göre! Benim favorim Peanuts serisi oldu ama, R2D2'lu olan da çok sevimli. Daha pek çok tasarımı bulanan ajandalara D&R'ın sitesinden göz atabilirsiniz. 

Etiket Fiyatı: 87,5

4 - Mitoloji Ajandası 2016
D&R'da gezinirken sürekli elimin gittiği, çok da beğendiğim ajandalardan biri de Mitoloji Ajandası oldu. Mitoloji kitaplarıyla ünlü İsmail Gezgin'in hazırladığı ve Pinhan yayınevinden çıkan ajanda, Yunan ve Roma'daki zaman algısıyla günümüzdeki zaman algısının benzerliklerini göstermeyi amaçlıyor. Kedili Ajanda ve Metis Ajanda ile benzer tasarıma sahip ajandanın içerisinde notlar ve küçük çizimler var.

Etiket Fiyatı: 10 TL


5 - Metis Ajanda 2016 - Rüyanın Gör Dediği
Veee en güzelini en son bıraktım. Her sene satın aldığım Metis Ajanda, 2016 yılında rüya temasını işlemiş. Tüm yıl boyunca güzel rüyalar görmemizi temenni eden yayınevi, ajandanın içerisini yine harika yazılar, notlar ve çizimler serpiştirmiş. Hem uygun fiyatı, hem tasarımı hem de kullanışlılığıyla Metis ajanda bana göre bu yıl da harika.

Etiket Fiyatı: 5 TL



Sevgiler!

Kapak Görseli: 

@hellotodaycreate




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!