1 Eylül 2016 Perşembe

Genç Okuyuculara Kitap Önerileri -2


Selam!

Daha önce gençlerin severek okuyacağını düşündüğüm, bana göre ilham verici ve özel kitapları topladığım bir içerik yazmıştım. Bu içeriğin devamını getirmem gerekeceğini düşünüp başlığına da "Genç Okuyuculara Kitap Önerileri -1" yazıvermiştim. Haziran sonu yazdığım bu içeriğin devamını yazmanın vakti geldi diye düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider. 

Genç Okuyuculara Kitap Önerileri -2


Biz - Yevgeny Zamyatin


Biz, devlet kavramının aslında ne kadar tehlikeli bir şey olabileceğini, kusursuzluğun, toplum içi "aynı"lığın düzenden çok zarar getireceğini ve tabii kusursuz diye bir şey olmadığını anlamanı sağlayacak. Kitabı okuduktan sonra bazı taşların yerine oturduğunu göreceksin.

Gizli Bahçe - F. H. Burnett


Doğanın insan için ne denli önemli olduğunu, hepimizin köklerinin oraya uzandığını görmeni ve bilmeni çok isterim. Gizli Bahçe sana bu konuda epey yardımcı olacak.

Jane Eyre - Charlotte Bronte


Bu hayatta iyi bir insan olmak için önce kendine inanmalısın. Sonra ödün vermeli, kararlı olmalısın. Eğer tüm bunları yerine getirirsen gerçekten mutlu olacağının müjdesini sana Jane Eyre verecek.

Gecegezen Kızlar - Tomris Uyar


Hep dinlediğin masallar da senin gibi büyüyor, değişiyor ve zamana ayak uyduruyor bu kitapta. Tomris Uyar'ın öykülerinin ardına saklanan masalları keşfederken bu öyküleri çok mutlu ol, çok sev olur mu?

Felatun Bey ve Rakım Efendi - Ahmet Mithat Efendi


Türk edebiyatının ilk eserlerini okumak bana hep bir yolculuğa çıkıyormuşum hissi verir. Bazı ön yargıların aksine bu kitapların pek çoğu oldukça eğlenceli ve başarılıdır. Araya bir Türk klasiği sıkıştırmam gerekir diye düşünürken aklıma çok sevdiğim bu roman geldi. Bence sen de çok seveceksin.

Ermiş - Halil Cibran


Pişmek, pişmesek bile "çiğ" kalmamak için düşünmek, sorgulamak, okumak şart. Bu kitabı oku notlar al. Sonra bir daha oku ve notlar al. Düşüncelerinin ne kadar değiştiğini göreceksin. Böyle böyle kitaplarla büyüyeceksin.

Aganta Burina Burinata - Halikarnas Balıkçısı


Denize dalmak, deniz kokusu almak istiyorsan ya Sait Faik ya da Halikarnas Balıkçısı oku. Geç kalmadan bu kitabı okumayı ihmal etme olur mu?

Metin Altıok'tan Zeynep'e Mektuplar - Metin Altıok


Gerçek sevginin, ailenin önemini asla unutmaman gerek. Ayrı da olsan, farklı da olsan sevdiğinin kıymetini bilmeni en iyi şekilde anlatacak kişilerden biri de Metin Altıok. Şiirlerine aşık olduğum adam, kızına öyle güzel ve masum mektuplar yazmış ki okurken gözlerim dolu dolu olmuştu.

Üzgün Kediler Gazeli - Haydar Ergülen


Şiirden çok anladığımı iddia edemem ama araya bir de şiir kitabı sıkıştırmak istedim. Üzgün Kediler Gazeli içinde en sevdiğim şiirlerden biri olan "İç Nefes"i de taşıyor. Daha ne olsun?

Dirilen İskelet - Hüseyin Rahmi Gürpınar



Azıcık maceralı, azıcık korkunçlu, azıcık da komikli bir kitap öneriyorum son olarak da. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın zekası, ince nükteleri, batıl inançlarla inceden alay edişi benim çok hoşuma gidiyor. Umarım sen de seversin.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!