5 Ağustos 2017 Cumartesi

Uyku Tutmayan Yaz Gecelerine Arkadaşlık Edecek 8 Hafif Kitap Önerisi

Selam!

Sıcağı biraz da olsa uzaklaştıran rüzgarlı bir yaz akşamında ya da nemli, boğucu, uyku tutmayan, rahat ettirmeyen bir havada size arkadaşlık edecek, kafanızı dağıtıp bambaşka alemlere dalmanızı sağlayacak birkaç kitap önerisine ihtiyaç duyuyorsanız bu içeriği sevebilirsiniz. 

Her ne kadar "İnce, kolay okunur kitap önerir misin?" sorularından hazzetmesem de bu kitaplar o soruların yanıtlarını arayanları da memnun edecektir diye düşünüyorum.

O halde hemen kitaplara geçelim! 



1) Köpek Kalbi - Bulgakov

Başlarda sevimli bir köpekciğin gözünden onun hayatını dinleyeceğinizi düşünürken sonrasında kendinizi hiç beklenmedik bir hikayenin içinde bulmanızı sağlayan Köpek Kalbi su gibi akıp giden, merak uyandıran ve bana kalırsa gerçekten farklı bir kitap. Eğer yeterince vaktiniz varsa bu kısa romanı bir günde ya da hafta sonunda kolayca okuyup bitirebilirsiniz.

2) Ben Ruhi Bey Nasılım -  Edip Cansever

Şiir okumayı özellikle de içindeki her bir şiirin hikayesi olan kitapları seviyorsanız Ben Ruhi Bey Nasılım'ı çok seveceğinizi düşünüyorum. Bir yaz gecesi, balkonunuzda ya da bahçenizde hoşça vakit geçirmek için Edip Cansever'in şiirlerine sarılabilirsiniz. 

3) Byelkin'in Öyküleri - Aleksandr Puşkin

Bu listede elbette ki birkaç öykü kitabı önereceğim. Byelkin'in Öyküleri de bu kitaplardan biri. Kıskanmaktan bir hal olduğum, dahi Rus yazarları arasında yer alan Puşkin'in, Byelkin adlı hayali bir karakterin ağzından anlattığı öykülerde; dönemin halkının yaşamı, alışkanlıkları harika bir dil ve kurguyla anlatılıyor. 

4) Kuşlar da Gitti - Yaşar Kemal

Babamın çocukluğundaki İstanbul'u görür gibi olduğum Kuşlar da Gitti, para kazanmak için kuş avına çıkan çocukların; hayallerini, umutlarını, mutsuzluklarını konu alıyor. "Azat buzat, cennet kapısında beni gözet." diyerek yakalanmış kuşları salıverip sevap kazanmak isteyen insanların giderek azalmasının altını çizerek aslında insanların saflıklarının da yok olup gittiğini mis gibi anlatıyor Yaşar Kemal. Duygulu, çok hisli, bir solukta okuyacağınız bir kitap.

5) Keşanlı Ali Destanı - Haldun Taner

Haldun Taner'in trajikomik oyunu Keşanlı Ali Destanı da zevkle okuyabileceğiniz kitap; hiç suçu yokken bir anda hapse giren ama bu nedenle de birden varoş mahallesi Sineklidağ'da epeyce kıymete binen zavallı Ali'nin hikayesini anlatır.

6) Yeditepe Öyküler - Abidin Dino

Nasıl bittiğini anlayamayacağınız beş farklı öyküden oluşan Yeditepe Öyküler'i, sanatın pek çok dalında eserler veren Abidin Dino'nun özgün tarzını en güzel şekilde yansıtıyor. 

7) Godot'yu Beklerken - Samuel Beckett

Beckett'in ünlü oyunu Godot'yu Beklerken, biraz daha felsefi ve hüzünlü bir hikayeye sahip. Beklemenin, bekleyenlerin ve beklenenin belirsizlikler içerisinde bir karmaşaya dönüştüğü kitabı her okuyan kendisine göre bir sonuç çıkarabilir. 

8)Semaver - Sait Faik Abasıyanık

Bir yaz gecesi yapılacak en güzel şeylerden biri elbette ki üstat Sait Faik'in muazzam öykülerini okumaktır. Her kitabını, her öyküsünü çok sevdiğim yazarın bu kitabında da yine gerçek hayattan insanların, gerçek hikayeleri anlatılır. Bana kalırsa Sait Faik'in kitaplarındaki hüzün bile sıcaktır.

Daha Fazla Kitap Önerisi!






Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz! 👇

Tumblr 📌

İnstagram 📷

Goodreads 📚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!