15 Ekim 2017 Pazar

Bir Demet Tiyatro: Sherlock Hamid

Selam! 👋


Bugün 2017-2018 tiyatro sezonunu açtık. 🎭 Bizim için yeni sezonun ilk oyunu Sherlock Hamid oldu. Geçtiğimiz yıl adeta ikinci evimiz olan Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda sahnelenen oyun, Ahmet Sami Özbudak tarafından yazılmış. 

Ölü bir genç adamın çığlıklarıyla sisler içinde başlayan tiyatro oyunu, canlı müzik eşliğinde yer yer şarkılar, hareketli sahnelerle zenginleştirilmiş. Ancak özünde büyük bir hüzün taşıyor. 

Oyun; kardeşini kaybeden, haksız yere hem kendini hem de kumpanyasını hapishanede bulan Mithat'ın Sherlock Holmes hayranı olan Albülhamid'i memnun etmek için kolları sıvayan bir işgüzar tarafından görevlendirilmesiyle gelişiyor. Mithat'ın vefat eden kardeşi Ziya'nın ruhunun sık sık araya girip haksızlıkların daha da iyi altını çizmesiyle trajikomik bir hal alıyor. 

Uzun ve gereksiz birkaç sahnenin ardından tam hayal kırıklığına uğradığımızı düşünürken (zira ilk perde su gibi akıp geçti ama ikinci perdenin büyük bir kısmı biraz boğucuydu) çok hoş ve duygulu bir final yapan Sherlock Hamid, adaletle ve haksızlıklarla başa çıkıp mücadele edenlere ithaf edilmiş. 

Hem duygu dolu hem hareketli bir oyun izlemek istiyorsanız Sherlock Hamid'i çok sevebilirsiniz.

Oyunun Künyesi:

Adı: Sherlock Hamid

Sahne: Yunus Emre Külter Merkezi, Müşfik Kenter Sahnesi

Süre: 2 Perde / 130 dakika

Yazar: Ahmet Sami Özbudak

Yönetmen: Berfin Zenderlioğlu

Oyuncular: Ali Rıza Kubilay, Kadir Hasman, Didem Germen, Nazan Koçak, Yunus Emre Kılınç, Nurhayat Atasoy

Sevgiler! 

Beni aşağıdaki adreslerden de takip edebilirsiniz! 👇

Tumblr 📌

İnstagram 📷

Goodreads 📚

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yaza yaza azalmaz ki sendeki özgür ruh!